• Архив

Как да си направим направим форма за бетонови отливки?Всеки от нас през живота си се е сблъсквал с проблеми със строителство или ремонт. Ако все още не е, може би му предстои. И когато това се случи, веднага се повдигат два основни въпроса: какво и колко ще струва.

В случая дали това е изгодно за вас или не – ще оставя сами да си прецените, но често решенията, които се предлагат на пазара не ни устройват. Затова тук аз ви предлагам едно решение за направата на трансформираща се форма за бетонови отливки, която можете да изработите по размери каквито на вас са ви угодни.

Формата можете да изработите от ламарина 3-4 мм. както е показано на снимката. Формата може да се трансформира за направата на по-тесни и по широки бетонови отливки. Размерите, които са дадени, са примерни и ако не ви устройват, можете да ги промените по ваше желание. След като сте изработили формата, трябва да я поставите върху равна повърхност и под нея да сложите найлон. Разбърквате бетоновата смес (препоръчвам ви да използвате пясък и филц, тъй като ако има прекалено големи камъни, биха могли да се получат неприятни кухини) и запълвате с нея двете части на формата. Старайте се да ги пълните винаги еднакво, за да избегнете по нататъшни затруднения с това, че единият блок ви е малко по голям от другия. Така напълнената форма е добре да се вибрира по някакъв начин, за да се избегнат кухини. За целта може да използвате пръчка арматурно желязо, която да забиете 10-20 пъти в бетона, за да сте сигурни, че е запълнил цялото пространство. Изчаквате сместа да се втвърди, разглобявате формата и ето че имате вече готови две бетонови блокчета.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.