• Архив

Кошничка


Представям ви един лесен вариант за направата на кошничка. Материалите, които ще ви трябват са: стиропор, клечки за зъби, канап, лист хартия и пистолет за горещо лепило.

Изрежете два еднакви кръга с произволен размер от стиропор и хартия. Хартиеният кръг ще го използвате като шаблон за маркиране. Ако не ви се следи с линийката да измервате точно разстояние между точките, може да сгънете кръга няколко пъти и да маркирате в края на всяка сгъвка. Недостатъкът на този метод е, че се получават четен брой маркери а на нас са ни необходими задължително нечетен брой. За целта може да добавите още един маркер на произволно място между два други.

Пренасяте маркерите от шаблонът върху кръгът от стиропор, взимате канапа и започвате да го навивате по дъното, като го фиксирате с горещо лепило. Когато покриете цялата долна част, оставете края на канапа и с друго парче започнете да навивате горната част, докато достигнете на около 5-7 милиметра от ръба.

Забийте клечките за зъби в стиропора според маркерите и продължете да навивате канапа, който идва от дъното, като го усуквате между тях.

Старайте се да не стягате силно канапа при навивките, а с другата ръка с помощта на пръчка или молив уплътнявайте редовете. На острите краища залепете дървени мъниста, а на един от тях завържете края на шнура. Накрая може да украсите кошничката по показаният начин с простичък модел или както ви харесва.

 


Bookmark the permalink.

Comments are closed.