• Архив

Пет причини да не изхвърляте използваните чаени пакетчета


Hand holding tea bag

Трудно е да се повярва в гениалността на техните приложения. След използване на пакетчетата за чай, всички сме свикнали да ги изпращаме директно в кошчето за отпадаци. Това обаче не е заслужено, тъй като дори най-използваните торбички са прекалено добри, за да бъдат отпадъци. В тази публикация ще споделя пет брилянтни идеи, за това как да използваме опотребените чаени торбички в ежедневието.

  1. Проблеми с кожата? Ожулвания, натъртвания, одрасквания, леки зачервявания, възпаления, охапвания от насекоми могат да бъдат отстранени с помощта на чаено пакетче. Просто задръжте пакетчето под хладка вода и после го поставете върху засегнатото място за около 15 минути. Чаят съдържа дъбилни вещества, които премахват възпалението и раздразнението, намаляват зачервяване и подуване. Не пропускайте да опитате този трик. Кафяви петна, херпес и тъмни кръгове под очите се премахват със студени компреси с чаени пакетчета.

  2. Оставете чаените пакетчета да изсъхнат добре.

    Неприярната миризма ще изчезне от обувките, ако поставите в тях торбичка чай. Той поглъща излишната влага и плесен. Съхраняването на обувките по този начин е много разумно.

  3. Как да измиете силно замърсени съдове, без да използвате химикали и без да губите време за почистване на изсушени парчета храна? Накиснете чиниите в мивката с вода за през нощта и хвърлете няколко пакетчета от чай. На сутринта всичката мръсотия ще се измие без никакъв проблем.

  4. Торбичките със чай не се харесват на малки гризачи, паяци и насекоми. Миризмата на чай ги възпира. Поставете няколко пакетчета на местата, където са били наблюдавани вредители и те вече не би трябвало да се появяват.

  5. Ако поставите използвана чаена торбичка в хладилника, там винаги ще мирише приятно. Пакетчето чай ще абсорбира останалите миризми и ще подпомогне за правилния баланс на влажността на мястото за съхраняване на продукти.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.