• Архив

Настолна лампа от картон


mylamp_01

Terkel Skou Steffensen – голям майстор, създаващ обичайни предмети от интериора и различни полезни вещи, използвайки материали, които се намират във всеки дом. Той е измайсторил и показаната настолна лампа от картон, която ще стои чудесно на бюрото до компютъра ви.

За изработването на такава лампа ще ви трябват: електрически шнур, фасунга, електрическа крушка и няколко винтчета.

Картонът трябва да бъде достатъчно плътен. Знаете, че от такъв се правят кутиите за обувки. За малък светилник ви е необходим квадрат от картон с дължина на страната 50 см. Начертайте върху картонът фигурата, която е показана по-долу на снимката, направете необходимите отвори и я изрежете по контурите. Сгънете заготовката на необходимите места, като го правите много внимателно, защото плътният картон лесно се чупи, поради което не трябва да се прегъва повече от един път. За да закрепите цялата конструкция, използвайте малките винтчета.

Ще получите една малка и опростена настолна лампа. Нейното удобство се крие в това, че свети само отдолу и не заслепява очите. Поради тази причина е много удобна за осветяване на клавиатурата на компютърът.

Източник: http://knitly.com
Bookmark the permalink.

Comments are closed.