• Архив

Графика с конци по оптични дискове – изонит


Графика с конци – графична техника, получаване на изображения от конци върху картон или друга твърда основа. Понякога се нарича изографика или бродерия по картон. Конците могат да бъдат: обикновени шевни, мулине и др. Също така могат да се използват и копринени конци.

В тази публикация съм поместил няколко примера на графика с конци, като за основа са използвани оптически дискове. Може да кликнете върху фотографиите ако искате да погледнете отблизо.

По принцип, в показаната техника няма нищо сложно и тази статия се явява по скоро набор от примери и даваща заряд на ентусиазма ви да превръщате ненужни неща в интересни сувенири. Цялата работа се свежда до пробиването на отвори по оптичния диск и обшиването им с конци по определен начин. За пробиването на отворите може да използвате дрелка с бургия 1 мм. По-долу съм поместил няколко примерни схеми на отвори, които може да използвате. Ако ви е интересна темата изонит, може да потърсите с любимата си търсачка в интернет и да намерите още много идеи за вашето творчество.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.